OD Krim – Ankaran 2:3

V sredo, 6.1.2021 ob 18.00, sta se v Dvorani OŠ Vižmarje Brod, pomerili ekipi OD Krim in Ankaran.

Ker letošnje razmere v tekmovanju SPORTKLUB prve odbojkarske lige za ženske, kroji epidemija, se je takoj po novem letu za ekipe že začel tekmovalni del, saj je bilo potrebno nadoknaditi kar nekaj ne odigranih tekem.Domače igralke OD Krim so v svoji dvorani pričakale izkušene gostje iz Ankarana. Tekma je bila za obe ekipi pomembna, ker vsaka osvojena točka med ekipami od četrtega do osmega mesta veliko pomeni, za končno uvrstitev po rednem delu prvenstva.

Obe ekipi sta v tekmo vstopili nekoliko živčno in sta se do rezultata 7:7 izmenjavali v vodstvu. Pri tem rezultatu je prvič domačinkam uspelo, z dobro igro pobegniti gostjam na 11:7 in nato še na rezultat 17:11. Gostje so se z nekaj uspešnimi obrambami in napadi približale na tri točke zaostanka. Njihovo serijo točk so domačinke zaustavile z odličnim blokom, ter povedle 20:16. Na servis je odšla mlada domača organizatorka igre Metelkova, ki je z serijo odličnih začetnih udarcev domačinkam prinesla vodstvo 24:16. Gostje so sicer dosegle še točko, kar pa je bilo v tem setu tudi vse, saj so domačinke set zaključile z uspešnim napadom za 25:17.

Drugi niz je po vodstvu gostij z 1:0, potekal popolnoma po željah domačih igralk, ki so z dobro igro v vseh elementih gostje nadigrale in jim pobegnile na 7:1, ter to razliko držale do rezultata 17:11, ko je z nekaj zaporednimi servisi razliko še povečala Blažičeva. Domačinke so niz gladko odločile v svojo korist z rezultatom 25:13.V tretjem nizu so izkušene gostje izkoristile padec koncentracije v domači ekipi, ter si priigrale tri točke prednosti, ki so jih držale skozi celoten niz do rezultata 21:17. Pri tem izidu so se domačinke prebudile in odigrale nekaj odličnih akcij in izenačile na 22 točki. Ekipi sta se nato izmenjavali v doseganju točk do rezultata 25:25. Pri rezultatu 26:25 pa so gostje izkoristile drugo zaključno žogo in znižale izid v nizih na 2:1. Zaradi nesrečno izgubljenega tretjega niza, je zbranost domačih igralk v četrtem nizu precej popustila, kar so izkušene gostje s pridom izkoriščale in v serijah osvajale točke, ter niz gladko osvojile z rezultatom 25:15.

V peti niz sta obe ekipi vstopili z izmeničnim osvajanjem točk na nasprotnikov servis, vse do rezultata 7:7, ko je gostjam uspelo ustaviti tri domače napade za vodstvo 10:7. Gostje so po drugem odmoru, na zahtevo domačega trenerja, še naprej uspešno zbirale točke in povedle 13:8. Ko je že kazalo na gladko zmago gostij, so domače igralke prikazale izredno borbeno in pametno igro, ter rezultat s petimi zaporednimi točkami izenačile na 13:13. V končnici niza sta nato obe ekipi prikazali odlično igro. Gostje so vknjižile vse svoje izkušnje in niz na koncu zmagale z 19:17. Zmage pa bi se ob malo več športne sreče lahko veselile tudi mlade domače igralke.

#odkrim #zavarovalnicatriglav