OD Krim – Luka Koper 3:1

11. januarja, 2021

V soboto, 9.1.2021, sta se v dvorani OŠ Vižmarje Brod, v zaostali tekmi 13. kroga, srečali domača ekipa OD Krim in gostje iz Kopra.Obe ekipi sta v tekmo vstopili z ciljem zmagati in si zagotoviti vse tri točke, ki bodo v nadaljevanju prvenstva, verjetno še kako pomembne za uvrstitev med šest ekip Sportklub prve odbojkarske lige za ženske, ki si bodo direktno zagotovila nastop v končnici prvenstva.

Na začetku prvega niza sta obe ekipi, dosegli po točko. Pri rezultatu 1:1 je za domačo ekipo servis prevzela Bavdaževa, ki je z odličnimi servisi onemogočila dobro organizacijo napadov gostij, kar so njene soigralke s pridom izkoristile in v nasprotnih napadih nanizale sedem zaporednih točk, do rezultata 8:1. Domače igralke so pobegnile nato še na 10:3, ko so se gostje iz Kopra prebudile in s požrtvovalno igro v obrambi in nekaj zaključenimi nasprotnimi napadi, vnesla zmedo v domačo ekipo, ki je popustila in gostjam dovolila, da so jih ujele pri rezultatu 16:16. Do rezultata 20:20 sta ekipi osvajali točko po točko, nato pa je s tremi odličnimi servisi odločilno prednost domači ekipi prinesla Blažičeva, domačinke so niz zaključile z rezultatom 25:22.

Drugi niz so bolje pričele gostje iz Kopra, saj so si že na začetku priigrale prednost 5:1 in 8:4.V tem nizu domačim igralkam ni uspevalo nič in so z zmedeno in neučinkovito igro gostjam omogočile pobeg na 16:7. V končnici niza so se domačinke sicer nekoliko prebudile, vendar so niz gladko izgubile z 17:25.Na začetku tretjega niza se slika iz drugega niza, ni spremenila, domačinke so še vedno igrale zmedeno in brez pravih rešitev, gostjam dovolile da so povedle 6:1 in nato še 12:6. Domači trener je posegel po obeh odmorih in nekaj menjavah. Pri rezultatu 7:12 je domača organizatorka igre s serijo odličnih servisov soigralke prebudila, saj so ponovno zaigrale zbrano v nasprotnih napadih in izenačile rezultat na 12 točki. Ekipi sta si izmenjali še vsaka po točko, nato pa so domače igralke z odličnimi servisi Blažičeve s ter z odlično igro v obrambi in nasprotnih napadih niz zaključile brez izgubljene točke z rezultatom 25:13.

Četrti niz so domačinke pričele tako, kot so zaključile tretjega ter z dobro igro povedle in večino seta držale razliko štirih do petih točk. Pri rezultatu 19:15 je že kazalo, da bodo domačinke niz in tekmo mirno pripeljale do konca, vendar so znova z nekaj nepotrebnimi napakami dovolile gostjam, da so se približale in v končnici niza celo izenačile na 24:24, kar pa je bilo tudi zadnje kar jim je uspelo, saj so domače igralke niz zaključile, najprej z uspešnim napadom Julije Mohorič in nato še z asom Bavdaževe za 26:24.V domači ekipi so bile najbolj uspešni Bavdaževa z 21 točkami in Blažičeva s 16 točkami. Pohvaliti pa je potrebno vse igralke za požrtvovalno in borbeno igro, ki jim je na koncu prinesla tri točke.

#odkrim #zavarovalnicatriglav

©OD Krim