Turnir Beograda

3. maja, 2023

Med počitnicami so se dekleta starejših deklic in kadetinj odpravile na turnir v Beograd. Dekleta so se na turnir odpravile v petek zjutraj iz Dolgega mosta. V Beograd smo prispeli v popoldanskih urah ter smo imeli čas za ogled mesta. V prvem dnevu smo si ogledali ulico kneza Mihaila.

[1. DAN]

V prvem dnevu turnirja so dekleta kadetske ekipe pričele prve s tekmami ob 8.30 so najprej odigrale tekmo proti reprezentanci Srbije U16 ter so z dobro prikazano igro kljub porazu pokazale, da so lahko konkurenčne kateri koli ekipi. Drugo tekmo turnirja so odigrale proti ekipi Novega Sada na kateri jim je za malo padla koncentracija v igri ter so izgubile.

Starejše deklice pa so turnir pričele nekoliko kasneje saj so imele prvo tekmo šele ob 12.40 uri proti ekipi Valjeva ter izgubile. v drugi tekmi so se pomerile proti ekipi Plovdiva ter po nekoliko slabšem prvem nizu so dekleta v drugem odigrala odlično ter po izenačenem nizu ter napetem zaključku žal za las izgubile. Dekleta so seveda na turnir odšle ne zaradi visokega dosežka ampak v večini zato, da bodo s takimi tekmami pridobile neke izkušnje ter znanje iz tekme v tekmo.

[2. DAN]

V drugem dnevu so kadetinje najprej zaigrale proti ekipi Stare Pazove in to je bila tudi njihova zadnja tekma v skupinskem delu. Stara Pazova je do te tekme zasedala prvo mesto v skupini D. Dekleta so s odlično prikazano igro v prvem nizu povedle s 1:0 in si s tem priigrale prvi niz na turnirju. Po odličnem prvem nizu pa so dekleta v igri padle in pustile nasprotnicam, da so te uspele izenačiti v nizih. V tiebraku pa si dekletom žal ni uspelo priigrati prve zmage na turnirju ter so tako zasedle 4. mesto v skupini. Po skupinskem delu je dekleta na isti dan čakala še tekma za boj od 13. do 16. mesta proti ekipi Smederova na kateri so dekleta prikazala odlično igro ter tekmo dobile s rezultatom 2:0 ter si s tem priigrale prvo zmago na turnirju ter boj za 13. mesto.

[3. DAN]

Zadnji dan so dekleta imela še zadnje tekme za mesta.

Starejše deklice so prve zaključile turnir s tekmo ob 8.30 za 9. do 12. mesto proti Slovenskim vrstnicam iz Hoč (Formis) ter z odlično igro v prvem nizu povedle s 1:0. V Drugem nizu so dekleta v igri popustile in pustile Formisu, da je ta izenačil na 1:1. V tiabraku so dekleta s dobro igro povedle s 8:2 a kljub visoki prednosti so nasprotnice izkoristile nekoliko slabšo igro naših deklet in uspele prednost izničiti ter na koncu tiabrake tudi dobiti in s tem tudi zmago s 2:1. Starejše deklice so tako dosegle 12. mesto na turnirju.

Kadetinje pa so turnir zaključile ob 11.30 uri s tekmo za 13. mesto proti ekipi Tivata. Dekleta so prikazala odlično igro ter se s ekipo Tivata dobro borila do končnice niza kjer so dekleta po nekaj lastnih napakah prepustile prednost nasprotnicam ter po dveh napetih nizih morale priznati premoč nasprotnicam ter so tako zasedle 14. mesto.

Čestitke dekletom za prikazano igro.

©OD Krim